خوراک آبزیان
خوراک اکسترود در آبزی پروی
امروزه از روش های مختلفی به منظور تولید خوراک آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری اکستروژن در حال حاضر بهترین روش تولید خوراک آبزیان برای سیستم های متراکم و فوق متراکم است. اکستروژن فرایندی است که در دمای بالا و مدت زمان کوتاه انجام شده و در آن مواد اولیه در کاندیژنر تحت نیروهای برش، فشار و دما مخلوط شده و در انتها از دای اکسترود خارج می گردد. این خوراک در صنعت آبزی پروری برای گونه های مختلف ماهی از قبیل قزل آلا رنگین کمان در چهار دسته (آغازین، رشد، پایانی، مولد)، کپور معمولی (آغازین، رشد، پایانی، مولد) و انواعی از میگوها در سه دسته (آغازین، رشد، پایانی) تولید شده است.
در نتیجه استفاده از خوراک های تهیه شده به روش اکستروژن مشخص شد که به علت استفاده از انرژی ذخیره شده در لیپیدها و کربوهیدرات ها و بهره جویی از ذخایر آمینواسیدی پروتئینی جیره، فرآیند رشد ماهی و میگو تسریع یافته و دفع نیتروژن به وسیله محدود کردن اکسیداسیون اسیدهای آمینه کاهش پیدا کرده که به نسبت خوراک پلت از مزایای بیشتری برخوردار بوده و بازدهی تولید را افزایش می دهد.